Lumilautailu

Lumilautavalmennuksen tavoitteena on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sekä luoda opiskelijoille mahdollisuus kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä.

Tarjoamme asiantuntevaa valmennusta ja huippuolosuhteet lumilautailun harjoittamiseen toimintaympäristössämme,jonka keskuksena toimii Ruka ja Kuusamo.

Valmentajina toimii kokeneita liikunnanohjaajia ja fysiikkavalmentajia. Valmennus koostuu fysiikka- ja lajitreeneistä ja itse lajiharjoittelusta.

Syksyllä hyödynnämme Keski-Euroopan jäätikköolosuhteita valmistuttaessa kilpailu-, ja harjoituskauteen. Rukan rinteiden säilölumirinteet avautuvat lokakuun alussa, joka mahdollistaa parhaat olosuhteet jo syksyllä. Keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle hyödyntäen Rukan pitkän laskukauden. 

Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipisteen alat 2019

Ammatilliseen koulutukseen valmistava koulutus (VALMA)

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi, kampaaja
Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi
Matkailualan perustutkinto, matka-asiantuntija
Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja
Matkailualan perustutkinto, vastaanottovirkailija
Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja

Opintoja voi suorittaa myös kesäkuussa.

Haku lumilauilulinjalle Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikkaan

Urheilija täyttää urheilijahaku­tietolomakkeen, joka toimitetaan osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 12.3.2019 klo 15.00 mennessä.

Haku tapahtuu ”jatkuvan haun” kautta seuraavasta linkistä:

https://www.kao.fi/tutkinnot-jatkuvassa-haussa/

  • valitse sopiva koulutus (tarkista, että kohdassa lukee Kuusamo)
    • esim. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi/Kuusamo
  • mainitse hakemuksessa, että olet hakenut myös lumilautalinjalle

Yhteishaussa Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikkaa ei tarvitse laittaa hakukohteeksi, jos et lumilautalinjasta huolimatta halua hakea johonkin koulutukseemme.

Lisätietoja antaa Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikan opinto-ohjaaja Jaana Pesonen, (puh. 044 497 5019, sähköposti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

 

Yhdistä koulunkäynti ja lumilautailu Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa monien huippulumi­lautailijoiden tavoin

Tavoitteenamme on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sekä luoda opiskelijoille mahdollisuus kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä. Tarjoamme asiantuntevaa valmennusta ja huippuolosuhteet lumilautailun harjoittelemiseen toimntaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Kuusamo ja Ruka. Hyödynnämme myös muita Pohjois-Suomen tuntureita sekä Vuokattia harjoittelussa.

Lukukausi

Kausi alkaa Rukalla lokakuun alussa. Syksyllä hyödynnämme myös Keski-Euroopan jäätikköolosuhteita valmistuttaessa kilpailu-, ja harjoituskauteen. Keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle hyödyntäen Rukan pitkän laskukauden. Korkean säilölumiteknologian vuoksi Rukalla on Euroopan pisin parkkilaskukausi.

Valmentajat

Valmentajina toimivat kokeneet ja koulutetut lumilautavalmentajat ja fysiikkavalmentajia. Valmennus koostuu fysiikka- ja lajitreeneistä ja itse lajiharjoittelusta, ravintovalmennuksesta, psyykkisestä valmennuksesta ja muista asiantuntijapalveluista, tarpeen mukaan. Teemme tiivistä yhteistyötä freeskin kanssa. Opiskelijoille tarjotaan myös kaikki tarvittava apu ja ohjaus, jotta urheilu, opiskelu ja arki sujuvat turvallisesti sekä menestyksekkäästi.

Lukuvuosimaksu

Urheilijan valmennuksen lukuvuosimaksu on 1000€, joka pitää sisällään valmennuksen, hissilipun, kuljetukset lajiharjoituksiin Rukalle ja lähituntureille sekä kaupungin liikuntatilojen maksuttoman käytön. Maksu suoritetaan kahdessa erässä. Urheilijan itse kustannettavaksi jäävät leiri- ja kilpailumatkat koti- ja ulkomailla. Lukiossa opiskelu on ilmaista. Ensimmäisen vuoden oppikirjat ovat lainattavissa koulun kirjastosta. Tietokone on välttämätön opiskeluväline, joka opiskelijan on itse hankittava.

Asuminen

Asuminen on järjestetty urheilijoiden asuntolassa Opparilla, joka sijaitsee aivan kampuksen läheisyydessä. Opparilta löytyy 16 kpl 50 m2 ja 7 kpl 46 m2 huoneistoja, joissa on yhteinen eteinen, keittiö (46 m2 keittokomero) ja pesuhuone.

Huoneistot on remontoitu kauttaaltaan 2018, jolloin pesuhuoneet on laatoitettu ja niihin on lisätty lattialämmitys, rättipatteri ja pyykinpesukone. Kaikista huoneistoista löytyy nykyaikainen keittiö hyvällä varustuksella (apk, jk/pk, erillisuuni, liesitaso ja liesituuletin). Eteisestä löytyy lisäksi kuivauskaappi.

Huoneistoihin majoitetaan kaksi urheilijaa, joilla on molemmilla oma noin 15 m2 lukittava huone, huoneesta löytyy kiintokaapit tavaroiden säilyttämiseen. Kevään 2019 aikana Opparille lisätään välineidenhuoltotiloja siten, että kaikilla lajiryhmillä on omat huoltotilat. Lisäksi noin 60 m2 yhteistila (palauttelu/palaveri/venyttely paikka) valmistuu kevään aikana. Valmentajien toimistot sijaitsevat samassa rakennuksessa.

Huoneistojen vuokra on 50 m2 asunnossa 307€/kk/urheilija ja 46 m2 asunnossa 282€/kk/urheilija. Lisäksi tulee vesi- ja sähkömaksu kulutuksen mukaan 50/50 jaolla huoneistokohtaisesti. Kesä-heinäkuussa huoneiston vuokra on 100€/kk/urheilija, kun asuntoa ei käytetä asumiseen - huoneistoa ei tarvitse tyhjentää eikä avaimia luovuttaa. Huoneistojen hakeminen: Minna Jokiaho (puh. 040 567 0472, sähköposti:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa myös mahdollisuuden jatkaa lumilautauran rakentamista toisen asteen koulutuksen jälkeen työn tai jatko-opintojen ohessa.

TULE JA ALOITA SINÄKIN URASI VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN LUMILAUTALINJALLA PEETU PIIROISEN, RENE RINNEKANKAAN, ENNI RUKAJÄRVEN JA ROOPE TONTERIN LAUDAN PIIRTOJA SEURATEN!

Kuulumme valtakunnalliseen

urheiluakatemia-
verkostoon

vuokatti-ruka

© Rukan alppikoulu | Web by Davas